Maakt u die buitengewone droom straks waar?

Nieuwsupdate juli 2019

Een buitengewone plek om te wonen, dat is Hardinxveld-Giessendam. Daarom verdient het ook een nieuwbouwproject als Buitengewoon aan de Buitendams. Graag vertellen we u meer over de woningen in oud Hollandse stijl die er gerealiseerd worden. En geven we een impressie om heerlijk bij weg te dromen. Maakt u die Buitengewone droom straks waar?

Langs de Giessen

Water speelt een belangrijke rol in het bestaan van Hardinxveld-Giessendam. Ooit ontstond het dorpje Hardinxveld vanwege de gunstige ligging aan de rivieren. En ook nu nog wordt dat ten volle benut. Inwoners genieten in hun vrije tijd van het zwemmen in of het varen op de rivier. En daarnaast zorgt de scheepvaart voor de meeste werkgelegenheid in deze regio.
 
Niet alleen de ligging aan het water is een pré voor Hardinxveld-Giessendam, ook de A15 ligt op enkele minuten rijden. Bovendien zijn er maar liefst drie treinstations. Hierdoor bent u zo in Gorinchem, Dordrecht of Rotterdam. Het dorp heeft een gezellig centrum met alle primaire voorzieningen. Winkelketens als Albert Heijn, Dirk en HEMA maar ook een fietsenmaker, kledingwinkels, delicatessenwinkels en horeca zijn hier te vinden. Scholen, kinderopvang en sportfaciliteiten zijn op verschillende plekken in het dorp aanwezig. Kortom: veel factoren die van belang zijn voor een nieuwbouwproject.


Buitengewoon wonen aan Buitendams

In een van de oudste straten in Hardinxveld-Giessendam, de Buitendams, gaat het nieuwbouwproject Buitengewoon van start. De Buitendams is een dijk die door een groot gedeelte van het dorp heen kronkelt en waar veel authentieke panden staan. Bij het realiseren van dit nieuwbouwproject is dan ook goed gekeken naar het karakter van de omgeving. De nieuwe woningen worden gebouwd in oud Hollandse stijl, zonder de natuurlijke verbinding met het water en het groen uit het oog te verliezen. In het midden van het project wordt een groen hofje gerealiseerd dat het dorpse gevoel, de groene omgeving en het waterrijke landschap samenbrengt. Hier kunnen kinderen spelen en ontmoeten buren elkaar. De diversiteit aan woningtypes zorgt voor een speelse en karakteristieke uitstraling.


Gebouwd met stijl

Voor het project Buitengewoon worden in totaal 17 woningen gerealiseerd. Daarvan zijn er 7 herenhuizen gelegen aan de Buitendams met 10 achtergelegen hofwoningen. De oud Hollandse stijl komt tot uitdrukking in het metselwerk en de toegepaste bogen en typerende gevels, ramen en daken.
 
Zoals u mag verwachten voldoen de woningen volledig aan de duurzaamheidseisen van nu. Ze zijn voorzien van een warmtepomp om binnen te verwarmen en te koelen. Alle verdiepingen zijn voorzien van vloerverwarming. De herenhuizen hebben een terras op het zonnige zuiden, met daaronder parkeergelegenheid en de mogelijkheid om een berging te realiseren. De architectuur van de hofwoningen kenmerkt zich door de geaccentueerde gevelvlakken. Hierdoor ontstaat een eigentijds geheel met karakteristieke elementen die perfect passen in de omgeving.

Buitengewoon

Onbezorgd genieten en comfortabel wonen in een heerlijke omgeving met veel water en groen.

Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang als eerste bericht over de laatste ontwikkelingen.

Verkoop en informatie
Hardinxveld-Giessendam

Peulenstraat 189
3371 AM Hardinxveld-Giessendam

0184 – 670 733
info@alblasserwaard.nl
Sliedrecht

Thorbeckelaan 1
3362 BL Sliedrecht

0184 – 670 733
info@alblasserwaard.nl